суббота, 31 октября 2020 г.

   ГНІВАЙТЕСЯ, ТА НЕ ГРІШІТЬ.

☯ За своєю духовною суттю ГНІВ – ЦЕ СИЛА, ЯКУ МИ ОТРИМУЄМО ДЛЯ БОРОТЬБИ ЗІ ЗЛОМ!

Гнів – одне з найсильніших почуттів, що супроводжує нас у житті. Важливо ним добре користуватися, щоб воно принесло добрі плоди в наше життя. ГНІВАТИСЯ ПОТРІБНО ВМІТИ! Це дуже добре почуття!
Зрештою, як і всі почуття добрі! Бо вони дають нам знати, що щось у нас, щось із нами відбувається. Поганою може бути наша реакція під впливом цього почуття. Наприклад, я можу відчувати гнів, коли хтось так паркує авто на тротуарі, що для пішохода вже немає місця або майже немає місця, аби пройти. Почуття цього гніву – слушне!Бо хтось порушує права пішоходів. Але далі – моя реакція: що я зроблю під впливом гніву? Зазвичай є два виходи: руйнівний і будівний.
РУЙНІВНИЙ – це коли я можу почати розпалюватися в негативі, говорячи, які вони, ці водії, погані, або ж можу пробити в чиємусь авті колесо, – “щоб знав, де паркувати”...
БУДІВНИЙ – це коли можу викликати поліцію, написати листа до водія, що вважаю, що його вчинок неправильний... і поставити цього листа за склоочисник; можу теж дочекатися водія і сказати йому особисто, що він порушує права пішоходів і щоб змінив свою поведінку; помолитися за водія, за те, щоб Дух Святий відновив у ньому чуйність до оточення.
Дуже просто і влучно про це написав апостол Павло: “Гнівайтеся, та не грішіте! Хай сонце не заходить над вашим гнівом.

Комментариев нет:

Отправить комментарий