воскресенье, 9 декабря 2018 г.

*

Як заснути за 2 хв? Спосіб, який діє на 96% ➤ Кому хоча б раз доводилося випробувати безсоння, той знає, який це жахливий стан, коли не виспалися. Добре, якщо це сталося раз або два в зв’язку з якоюсь надзвичайною подією. А якщо переходить в хронічну ?!
Без сну страждає весь організм: людина стає нервовою, їй все не в радість, знижується імунітет, вага може додатися або, навпаки, знизитися. Словом, хорошого мало.

Спосіб, який діє на 96%
Всім відомі поради про те, що перед сном треба провітрити кімнату, а ще краще – спати з відкритим вікном в прохолоді. Рекомендують випити склянку теплої води з ложкою меду. Або можна вважати баранів / слонів, поки не заснеш або НЕ зіб’єшся. І так далі, аби ви змогли спати протягом 6-9 годин.
Якщо ніщо не спрацьовує, спробуйте спосіб, який застосовується в армії США, щоб військові завжди були бадьорі і дієздатні. Описаний у книзі “Relax and Win: Championship Performance”. Він дуже простий, треба лише покроково його освоїти.
1. Розслаблення тіла
Крок за кроком треба розслабити всі частини тіла:
  • м’язи обличчя (лоб, щелепи, навколо очей) і шиї;
  • руки (по черзі ліву і праву) і грудну клітку;
  • ноги (по черзі ліву і праву).
2. “Очистити” голову від думок
Треба постаратися звільнити голову від будь-яких думок, тобто ні про що не думати. Хоча б 10 секунд!
3. Представляти образи
Ваше завдання – побачити такі картинки:
  • ви лежите в каное на тихому озері, над вами тільки блакитне небо;
  • ви гойдаєтеся в чорному оксамитовому гамаку в чорній кімнаті;
  • ви повторюєте “не думати, не думати, не думати” протягом 10 секунд.
Усе! Через 2 хвилини ви повинні заснути. У всякому разі, тестування американських солдатів протягом 6 тижнів показало чудові результати – тільки у 4% випробовуваних метод не спрацював.
Його популяризатори вважають, що немає ніякої магічної формули, є тільки увага до свого тіла – ось це і треба враховувати. Тому що міцний повноцінний сон, це така ж важлива складова для нормального функціонування організму, як харчування, дихання.

***

Менше старатись

Коли ми не можемо заснути – усі наші думки лише про відсутність сну та його наслідки. Але чим більше ми цього хочемо, тим пізніше воно приходить. Згадайте, що сон – це така ж фізична потреба організму як, наприклад, їжа. Тож організм може або бути готовим до сну, або ні.
Лікарі радять нормалізувати свій графік сну, не пити кави перед сном та регулярно займатись спортом. Тоді проблеми із безсонням мають зникнути.

Гаряча ванна

В той момент, коли ми охолоджуємось після гарячого душу чи ванни, в організмі зменшується рівень кортизолу – гормону стресу. Тим самим тіло поступово готується до сну та ви відчуваєте напад сонливості.
Спеціалісти радять приймати гарячу ванну близько 30 хвилин за годину до сну.

Спати у шкарпетках

Теплі зручні шкарпетки не лише суперкомфортні, але і допоможуть заснути швидше. Якщо ноги у теплі, то кров розширюється та краще циркулює по всьому тілу і зігріває його. А це сигнал для нашого мозку, що пора спати.

Думай про приємне

Постійні думки про те, як вам буде погано, якщо ви сьогодні не виспитесь, лише подразнює ваш мозок. Краще зфокусуватись на чомусь приємному, що не викликатиме у вас стрес. У цьому випадку рахувати овечок – не єдиний варіант. Можна уявляти, до прикладу, найкращу подорож у вашому житті на Багами.

Комментариев нет:

Отправить комментарий